De eerste volledig
elektrische tender sloep

van Baerdt E-800

Binnenkort introduceren wij de eerste volledig elektrische tender sloep.
Elektrisch varen in stijl voelde nog nooit zo exclusief en rustgevend.

introductie

Silent waters, bold design

De eerste tendersloep die ontworpen is voor volledig elektrisch varen. Exclusiviteit en een grote range waren de uitgangspunten voor het ontwerp van de Van Baerdt E800.

Je vaart in ultieme ontspanning en exclusieve stijl met deze design tender. De luxe vormgegeven tender is een boot zonder concessies: aan bijna elk detail is gedacht.

Elektrisch varen met lange accu duur

Door de lange accuduur kun je écht langdurig genieten in stilte op het water. De Van Baerdt E800 is uitgerust met een krachtige Green Marine motor om de beste prestaties te garanderen. Deze krachtige elektromotor met lithium-ion pakket zorgt voor een compleet zorgeloze dag op het water. Ook kunnen er behoorlijke snelheden bereikt worden op open water. Wil je meer informatie over de motor van de E800? Kijk dan op de pagina over de elektrische motoren van Green Marine.

Design

In het ontwerp komen elegantie, vakmanschap en kwaliteit compromisloos samen in de van Baerdt E-800 tender. Het ontwerp van de E-800 is geïnspireerd op zowel oude als nieuwe lijnen. Het doel was vooral een mooie tender creëren, die wordt gekenmerkt door ruimte, luxe en “dikke lijnen”. De elektrische aandrijving maakt hierbij een hele nieuwe ruimte indeling mogelijk.

Technologie

We maken gebruik van “proven technology” want de 17kw Green Marine motor heeft ruimschoots zijn kwaliteiten bewezen. Anders dan bij verbrandingsmotoren is er nagenoeg geen jaarlijks onderhoud nodig. Het krachtige lithium-ion accupakket garandeert vele vaaruren. Een belangrijk voordeel is bij lithium-ion accutechnologie is dat er maximaal kan worden ontladen. Via een app op uw telefoon is altijd de actuele status van de accu’s op te vragen.

Duurzaamheid

Het uitbannen van fossiele brandstof is voor ons een eerste stap in ons uiteindelijke streven nagenoeg volledig circulaire producten te maken. De romp is van aluminium wat veel robuuster is dan polyester en belangrijk; het is recyclebaar. De technologie om de gebruikte accu’s te recyclen maakt grote vorderingen, inmiddels zijn er bedrijven die voor 95% hergebruik garanderen.

Uitrusting

De van Baerdt E-800 is rijk uitgerust, de gekozen metallic lak geeft een prachtige uitstraling, ieder beloopbaar oppervlak in de tender is uitgerust met Permateek. Permateek zal niet verkleuren of vergrijzen in de zon en van water. Het ziet er net zo mooi als echt teak uit. De koelkast is zeer slim in het stuurconsole geplaatst, gemakkelijk toegankelijk voor alle gasten aan boord. Uniek is het elektrische toilet in de punt, het waarborgt ruim voldoende privacy. Op het ruime zonnedek kunt u languit genieten in stilte en het plezier van varen te beleven. Voor de kussens hebben we gekozen voor Silverguard topkwaliteit met een ruitvormige patroon dat extra cachet geeft.

Roadmap

We willen bij van Baerdt Jachtbouw doorontwikkelen in nieuwe modellen en gebruikte milieuvriendelijke (bouw)-technieken. De voortstuwing is en blijft elektrisch want dat is de toekomst en is voor ons een principiële keuze.

Specificaties Van Baerdt E-800

Algemeen

Lengte: 800
Breedte: 288
Diepgang: 73
Kruissnelheid: 7km/pu
Max snelheid: 15km/pu
Max vaaruren (calc.): 18 uur
Romp/dek: 6-8mm aluminium
Gewicht: 2700 kg

Voortstuwing/sturen

Motor: Green Marine 10kw
Accu: Green Marine 28.8kwh lithium-ion battery pack
Stuur: Hydraulisch
Boegschroef: Quick 40kgf
Accu boegschroef: Optima Yellow top YT 5.5s

Elektriciteit

Omvormer/lader: Victron Multiplus II 48/5000/70-5-230v GX
Binnenverlichting: Ledbars onder bankplinten
Koelkast: Vitrifrigo
Toilet: Elektrisch + vuil water tank 25l

Interieur/dek

Permateak: Aangebracht op alle beloopbare plaatsen
Kussens: High performance Silverguard met ruit
Kikkers: RVS pull-up
Zonnebed: 2 personen, verstelbare leuning
Buiskap + dekkleed Grey Nuance

Prijs incl. bovenstaande opties

Van Baerdt E-800 148.900,00 excl. btw
Menu